Geplaatst op

Kalkoenhaan

Onze mannelijke kalkoen is een red bourbon. Dit is een eeuwenoud ras wat van oorsprong uit Amerika komt. Het verhaal gaat dat voor de komst van de blanken de Indianen deze kalkoenen hielden. De staartveren werden o.a. gebruikt om hun hoofdtooien mee te versieren. Ze hebben een diep kastanje bruine kleur met witte staart en witte uiteinden aan de vleugels. Ik heb begrepen dat er niet veel meer van deze kalkoenen zijn.

Sinds 5 maart 2013 hebben we een nieuwe kalkoenhaan. Hij is niet 100% raszuiver, want hij heeft te weinig wit aan zijn staartuiteinden, maar is desalniettemin mooi en vriendelijk. Vooral dat laatste vind ik belangrijk aangezien ik veel kippen en natuurlijk mijn pauwen bij de kalkoenen heb lopen. Deze kalkoen gaat ook op de hoogste stok zitten maar gedoogd wel één of twee kippen naast zich. Natuurlijk ook de dames pauw en de dames kalkoen zijn welkom op mijnheer zijn stok. Hij is wel een beetje banger voor mensen dan mijn vorige haan, maar dat is niet erg. Het is een prachtig dier en een sierraad op het erf vind ik.

altalt klik hier voor meer foto’s