Geplaatst op

Wyandotte

Wyandotte komen uit Amerika. Er zijn grote en kriel Wyandotte. Ze hebben een rozenkam. Het is een makkelijk te houden ras wat uitermate geschikt is voor startende kippenliefhebber. De hennen zijn wel snel broeds waardoor het leggen van eieren wat minder regelmatig kan zijn. Het zijn uitermate goede broeders en zorgzame kloeken. De grote Wyandotte haan weegt +/- 4 kg en de grote hen +/- 3 kg. Grote Wyandotte leggen ongeveer 150 eieren per jaar. Een kriel Wyandotte haan weegt +/- 1,2 kg en een kriel hen +/- 1 kg. Kriel Wyandotte leggen ongeveer 180 eieren per jaar. Ze komen in heel veel kleurslagen voor. De kleurslagen zijn: wit, blauw, zwart, rood, buff, zalm, zilver, gestreept, meerzomig patrijs, meerzomig roodpatrijs, meerzomig blauwpatrijs, roodporselein, zwart witgepareld, columbia, buff columbia, columbia blauwgetekend, buff columbia blauwgetekend, zilver zwartgezoomd, goud zwartgezoomd, goud blauwgezoomd, geel witgezoomd.

 

Hieronder een foto van mijn trio kriel Wyandotte in de kleur buff columbia:

 klik hier voor meer foto’s