Geplaatst op

Orpington

De Orpington komt uit Engeland. Er zijn grote en kriel Orpingtons. Ze hebben een enkele kam. Een grote Orpington haan weegt +/- 4 kg en een grote hen +/- 3,5 kg. De grote Orpington hen legt ongeveer 110 eieren per jaar. Een kriel Orpingtonhaan weegt +/- 1,3 kg en een kriel hen +/- 1 kg. Kriel Orpington hennen leggen ongeveer 180 eieren per jaar. De hennen worden makkelijk broeds en zorgen goed voor hun kuikens. Het zijn gezellige dikke kippen die makkelijk in omgang zijn en zelden agressief. De kleurslagen zijn: wit, vuilwit, buff, rood, blauwgezoomd, zwart, berken, porselein, gestreept, meerzomig patrijs, buff zwartgezoomd en zwart wit gepareld,

 

Hieronder een foto van mijn grote Orpington buff hen:

 

Hieronder een foto van mijn grote blauw gezoomde Orpington haan:

 

Hieronder een foto van mijn grote blauwgezoomde Orpington hen:

 

Hieronder een foto van een grote zwarte Orpington hen:

 klik hier voor meer foto’s