Geplaatst op

Nederlandse Sabelpootkrielen

De Nederlandse sabelpootkrielen komen al sinds de 16e eeuw in Nederland voor. Het zijn hele rustige makkelijke kippen met pootbevedering. Je kan ze makkelijk los in de tuin laten scharrelen, want ze worden door de veren aan hun poten sterk gehinderd in het krabben. Het zijn doorgaans goede broeders en zorgzame kloeken. Ze leggen ongeveer 150 eieren per jaar. Ook zonder extra licht leggen ze in de winter door. Mischien niet iedere dag, maar wel regelmatig. Ze hebben een enkele kam. De haan weegt +/- 850 gram en de hennen +/- 650 gram. De kleurvarianten zijn: porselein, zilverporselein, citroenporselein,  isabelporselein, zwart, zwart witgepareld, blauw witgepareld, oker witgepareld, wit, columbia, buff, gestreept, parelgrijs, patrijs, zilverpatrijs en roodgeschouderd zilverpatrijs.

 

Hieronder mijn sabelpootkrielen in de kleur porselein:

 

Hieronder mijn sabelpootkrielen in de kleur isabelporselein:

 klik hier voor meer foto’s