Geplaatst op

Mika †

Helaas is onze Mika in december 2016 overleden. Ze was een kruising Rhodesian Ridgeback – Rottweiler. Eigenlijk had ze alles van een Ridgeback behalve de pronkrug. De Rhodesian Ridgeback komt oorspronkelijk uit zuidelijk Afrika. Hij is gefokt om te jagen op groot wild, zoals leeuwen en ter verdediging van huis en haard. De Rhodesian staat bekend als een eigenzinnige, sterke en snelle/gespierde hond die niet klakkeloos alle bevelen opvolgt. Opvoeden met de harde hand keert zich absoluut tegen je.

De hierboven geschreven korte rasomschrijving klopte wat onze Mika betreft op alle fronten. We hebben haar alles moeten leren door positieve beloning dus niet door te straffen. Verder heeft ze een bovengemiddeld jacht instinct en gaat het liefst achter alles wat beweegt of gewoon achter haar neus aan. Ze was echt ons maatje en verschrikkelijk lief. Goed waaks op het erf, maar niet te, klaar is klaar! We missen haar…

 Klik hier voor meer foto’s.