Geplaatst op

Hollandse kriel

Hollandse krielen zijn de kleinste kippen in Nederland. De haan weegt +/- 550 gram en de hen +/- 450 gram. Het is van oorsprong een Nederlands ras. Ze leggen ongeveer 120 eieren per jaar (en dit zijn het best wel grote eieren in vergelijking met de grootte van de kip). Het is een pittig ras maar zeker niet schuw. Ze zijn heel goed handtam te maken. Ze hebben een enkele kam. De kleurvarianten zijn: patrijs, zilverpatrijs, blauwpatrijs, blauw-zilverpatrijs, koekoekpatrijs, geelpatrijs, roodgeschouderd zilverpatrijs, roodgeschouderd blauw-zilverpatrijs, roodgeschouderd wit, buff columbia, buff columbia blauwgetekend, kwartel zilverkwartel, blauw, wit, zwart, zalm, tarwe, parelgrijs en koekoek.

 

Hieronder mijn Holandse kriel patrijs haantje:

 

Hieronder één van mijn Hollandse kriel patrijs hennen:

 

Hieronder mijn twee zalmkleurige Hollandse kriel hennen:

 klik hier voor meer foto’s