Geplaatst op

Guus †

Guus was mijn Jack Russell. Helaas is ze in augustus 2009 overleden. De Jack Russell werd oorspronkelijk gefokt om de vossen en dassen uit hun holen te jagen tijdens de jacht. Het is een sterk werkende hond met een pittig karakter. De vacht kan glad of ruwharig zijn of daartussenin. De kleur is overwegend wit met eventueel zwarte en/of tan kleurige aftekeningen. De hond moet langer dan hoog zijn, en de ideale schofthoogte is 25-30 centimeter.

Guusje heb ik gekregen toen ze al 6 jaar was. Het klikte gelijk en we zijn alle jaren dat we samen waren onafscheidelijk geweest. Guusje was echt mijn allerliefste hond. We begrepen elkaar zonder woorden en in alle jaren dat we samen waren, zijn de keren dat ik haar ergens voor heb moeten straffen wel op 1 hand te tellen denk ik. Guus was een echte zonaanbidster. Ze hield dan ook echt niet van kou, alhoewel ze heel erg genoot van sneeuw. Guus mocht ook altijd mee naar mijn werk. Ze luisterde geweldig en ik hoefde haar nooit aan de lijn te doen want ze bleef zelf in mijn buurt. Andere honden vond ze gewoon niet interessant. Ik mis haar nog steeds, maar het leven gaat door.

 Klik hier voor meer foto’s.