Geplaatst op

Brahma’s

Brahma’s zijn uit de Indische provincie Brahmapoorta naar Europa geëxporteerd. Er zijn grote Brahma’s en kriel Brahma’s. Ze hebben mooie volle voetbevedering. De kam bestaat uit drie rijen. De grote haan weegt +/- 5 kg, de grote hen +/- 4 kg. De grote Brahma’s leggen ongeveer 150 eieren per jaar. Brahma krielen leggen ongeveer 190 eieren per jaar. De kleurslagen zijn: columbia, columbia blauwgetekend, buff columbia, meerzomig patrijs, meerzomig blauwpatrijs, meerzomig blauwpatrijs, berken, blauw en zwart.

Afgelopen zomer heeft een van mijn grote columbia hennen de eieren van onze pauw uitgebroed. Vervolgens heeft ze nog tijden als zorgzame kloek met de jonge pauwtjes in haar kielzog rondgelopen. In de loop der jaren heb ik diverse Brahma’s gehad en allemaal waren het zeer gemoedelijke dieren.

 

Hieronder mijn Brahma haan columbia:

 

Hieronder mijn Brahma hen columbia:

 

Hieronder mijn Brahma hen blauw:

 

Hieronder mijn Brahma hen meerzomig zilverpatrijs:

 klik hier voor meer foto’s